Det finnes i dag et stort utvalg av glass, og det kommer stadig nye glass på markedet med innovative løsninger.

Hos Optik – Spesialbutikken i Nord kan du være trygg på at vi alltid gjør en vurdering av dine behov, både etter styrke og livsstil, og kommer med personlige anbefalinger som er spesialtilpasset deg. I tillegg til produkter fra verdensledende produsenter som ZEISS og Essilor har vi et bredt utvalg av prisgunstige glass slik at du alltid får glass av høy kvalitet – uansett budsjett

Kvalitet står sterkt i fokus hos oss, og når det kommer til brilleglass er dette intet unntak. Vi tilbyr glass fra leverandørene Carl ZEISS Vision, Essilor og Pure.

Valg av brilleglass er i hovedsak avhengig av bruksområde og styrke. Jo høyere styrke man har, jo høyere indeks burde man velge på glassene. Glass med høy indeks vil bli tynnere og lettere, enn et glass med lav indeks.

Enstyrke briller: Sliter du med å se ting på avstand, eller er det kanskje det å lese som er vanskelig? Enstyrke glass forbedrer måten du ser ting på i en bestemt avstand

Progressive briller: Med progressive briller vil du kunne se klart på lang avstand gjennom øvre del av glasset, samtidig som du ser klart på nært hold gjennom nedre del av glasset. Man sier at glassene har tre soner: Avstand, mellom sone og nært. Dette gjør at du ikke behøver to par briller med ulik styrke, men kun et par som kombinerer dine to ulike styrker i ett og samme.

Data-briller/arbeidsplassbriller: Arbeider man mye på nært hold kan det være behov for en egen arbeidsbrille/databrille. Glassene er konstruert på en annen måte en vanlige progressive brilleglass. Glassene er som oftest med et breiere synsfelt på nært hold og mellomavstand en hva en progressiv brille kan gi. Databriller kan inneholde et blåfilter som tar bort det blåe UV lyset som kan komme fra PCer. Dette beskytter øynene for eksponeringen av lyset som kan være gi overanstrenging. I tillegg oppleves glassene som mer behagelig på over lengre tid. Ved en Synsprøve vil våre optikere avdekke om det foreligger behov for databriller, arbeidsgiver er pålagt å dekke deler av kostnaden hvis det er behov for arbeidsplassbriller/databriller. Det er anbefalt å utføre en synsundersøkelse annen hvert år hvis man arbeider mye på nært hold, uansett om man opplever utfordringer eller ei.

Solbriller med styrke: Nesten alle solbrillene vi har i butikk, er det mulig å sette styrkeglass i. Når solen er oppe i Nord-Norge ligger den lavere på himmelen enn den gjør lengere sør i landet. Dette byr på utfordringer ved at vi blir lettere blendet av solen når vi går på fjellet, kjører bil eller er med havet. Det finnes flere forskjellige solbrilleglass som er mer egnet for de ulike situasjonene man oppholder seg i. Kom innom og vi hjelper deg og velge ut de rette glassene til deg.

Sportsbriller med styrke: Hvordan prestere godt når du ikke ser noe? Synet er en av våre viktigste sanser, og i ulike sporter kan synet være spesielt avgjørende. Derfor har Oakley og Adidas kommet med sportsbriller med styrke.

 

Fem råd til deg og de nye brilleglassene dine:

Et par briller blir som en god kollega eller en god venn som er med deg nesten hele tiden og hjelper deg. Det er derfor viktig at du tar vare på dem og gir dem litt ekstra omsorg – akkurat som du ville gjort med en god venn.

 

 1. Ikke bruk jakkeermet, kjøkkenhåndkledet eller slipset til rengjøre glassene. Det hjelper i øyeblikket, men ikke i lengden.
 2. Puss glassene med en mikrofiberklut. Mikrofiberkluter skal ikke vaskes i vann som er varmere enn 40 °C, og du skal ikke bruke skyllemiddel. Hvis du gjør det, risikerer du striper på glasset neste gang du pusser dem.
 3. Riper kan ikke tørkes vekk, verken fra plastglass eller mineralglass. Hvis du har fått en ripe i glasset og syns den ser liten ut, spres lyset likevel i den bitte lille ripen og irriterer øyet. Oppsøk din ZEISS-optiker.
 4. Brillene dine trenger et hjem! Oppbevar dem i et hardt etui når du ikke bruker dem. Hvis du ikke har et etui med deg, kan du legge brillene på et sikkert sted med glassene opp.
 5. Briller liker ikke ekstremt høye eller lave temperaturer. Varmen som oppstår i en bil på en varm sommerdag, er et eksempel på et miljø som brillene dine ikke liker. Det samme gjelder badstuen eller varmekilder hjemme. Ikke utsett brillene dine for mer ekstreme temperaturer enn nødvendig.

Lykke til, og vi håper du og glassene dine blir gode venner!

 

Vi selger brilleglass fra ZEISS. Omfattende kunnskap innen optikk, samlet i løpet av 170 års erfaring fra forskning og innovasjon: ZEISS suksesshistorie omfatter mange gjennombrudd innen optikk og har endret mange liv.

Se bedre med riktige brilleglass

Det viktigste i et par briller er selve glassene

Nærsynthet, langsynthet, alderssyn – det er mange synsproblemer som kan begrense hva vi oppfatter visuelt. I de fleste tilfeller kan et par optimalt tilpassede briller med riktige glass hjelpe oss til å se klart igjen. Hvilken type glass passer best til de ulike synsfeilene? Det viktigste i et par briller er selve glassene, og det finnes et bredt spekter å velge mellom.

Glass for spesielle bruksområder

I dag finnes også brilleglass som er utviklet spesielt for ulike situasjoner eller livsstilsfaktorer som kan være ekstra anstrengende for synet. De finnes både som enkeltslipte og progressive glass.

 • Glass for bilkjøring gjør deg til en sikrere bilfører. Glassene hjelper deg å se bedre i mørke eller i vanskelige værforhold, de beskytter øynene mot blending og gjør det lettere å skifte fokus raskt og ofte.
 • Glass tilpasset en digital livsstil gjør at du ser smarttelefonen, nettbrettet eller TV-en på en helt ny måte, samtidig som du unngår digitalt øyestress. Digitale glass gjør det mulig for øynene å fokusere raskt og behagelig takket være en spesielt optimert nærsone – uansett hva vi ser på.
 • Avslappende glass for kontaktlinsebrukere gir avkobling for trette øyne. Når du bytter til briller etter å ha brukt kontaktlinser lenge, føles øynene oppfrisket, og det er mer behagelig å se. Glassene er også spesielt optimert for synsvanene til kontaktlinsebrukere og for å se godt i den digitale verden.
 • Med sportsglass kan du nyte godt syn også når du trener. Sportsbriller er lette og sterke og utformet for høy lysintensitet. Sportsglass pleier også å selges med en overflatebehandling som beskytter ekstra godt mot riper og smuss. De slipes slik at du får perfekt syn helt ut i kanten av brillene selv om du har kraftig buede glass med høy styrke. Det gjør at du ser perfekt til alle kanter, og beskytter øynene mot smuss, sollys og små støvpartikler i luften.

Forstå synet ditt

Godt syn er mangefasettert – les mer om hvordan mennesker ser, og hvilke synshjelpemidler som finnes. Synet er den viktigste av våre fem sanser. Det komplekse samspillet mellom hjernen og øynene hjelper oss hele livet å se verden og alle små detaljer rundt oss. Det er derfor avgjørende for en god livskvalitet at man ser perfekt. Briller spiller en viktig rolle for å hjelpe oss å nå dette målet.

Helse og forebyggende tiltak

Finn ut alt du trenger å vite om øyehelse og hvordan du holder øynene dine friske. Øynene kalles ofte sjelens speil – med god grunn. De gjenspeiler hvordan vi føler oss, for eksempel om vi er glade, lei oss, stresset eller trette. Faktum er at dette til og med kan påvirke hvor godt vi ser. Hvis man er stresset når man tar en synsundersøkelse, får man et annet resultat enn om man er avslappet og i godt humør. Det er viktig at vi beskytter øynene og tar godt hånd om dem. Undersøk øynene regelmessig.

I-Scription:

Opplev imponerende synskvalitet med I-Scription teknologien fra ZEISS. Ved bruk av et spesialisert datastyrt målesystem, analyseres brukerens egne øyeprofil objektivt. Denne teknologien gjør det mulig å korrigere tidligere uoppdagede synsfeil, og resultatet blir et skarpere og klarere syn i mørket og i skumring. I tillegg reduseres blendingseffekten, fargene blir mer livfulle og kontrastoppfatningen blir tydeligere. Man får sitt egent øyenavtrykk i brilleglasset så man ser bedre og klarere i alle sitasjoner.

 

Essilor

På Optik Spesialbutikken i Nord anvender vi glass med høyest mulig kvalitet. En av våre glassleverandører er Essilor. Essilor er verdens største og mest innovative produsent av brilleglass, og har røtter helt tilbake til 1849 i Frankrike. Essilor er i dag en av Frankrikes 20 største børsnoterte virksomhet og har de siste 6 årene vært på Forbes liste over verdens mest nyskapende virksomheter.

80% av alle inntrykk fra omverdenen kommer gjennom øynene. Vitalt, komplekst- og skjørt- øyet er svært viktig for læring, arbeid og hverdagsliv. Derfor er det viktig at vi kan korrigere og beskytte øynene, og forebygge sykdommer.

Essilor har kommet med mange forskjellige typer glass for å kunne hjelpe øynene våre best mulig. Å de jobber stadig med å forbedre liv ved å forbedre syn.

 • Enstyrkeglass: Er glass med en styrke i, og hjelper for å korrigere styrke og skeiv hornhinne.
 • Progressiveglass: Er glass med ulike styrker for avstand og for nær.
 • Bifokaleglass: Er glass med innebygd lesefelt nederst i brillen.
 • Dataglass: Er glass laget for bruk foran ulike skjermer, slik som en datamaskin.
 • Avslappingglass: Er glass laget for yngre personer som bruker mye av sin tid på telefonen eller foran pc-skjermen.
 • Kjøreglass: Essilor Roadpilot-brilleglass er utviklet for å gi deg skarpt og klart syn mens du kjører.

I tillegg til dette kommer også Essilor med ulike coatinger som beskytter din brille. Den coatingen som vi anbefaler er Crizal. Crizal gir en rekke fordeler som:

 • Motstand mot riper
 • Reduksjon av blending
 • Motstand mot smuss
 • Støvavvisning
 • Vannavvising
 • UV-beskyttelse