Linser

Om Kontaktlinser

Nervøs for å prøve kontaktlinser for første gang, eller har du noen gang blitt fortalt at du ikke kan bruke kontaktlinser? Vi på Optik Spesialbutikken i Nord hjelper deg gjerne.

I dag finnes det hundrevis av forskjellige kontaktlinser på markedet, og nye typer og egenskaper blir lagt til hele tiden. På Optik Spesialbutikken i Nord tar de erfarne optikerne alltid en full evaluering av både syn og øyet. De vurderer hvilke eksterne faktorer som kan påvirke øyene dine, som f.eks arbeidsmiljø, slitasje og fritidsaktiviteter, nettopp for å finne de kontaktlinsene som vil passe best for deg.

Våre optikere har lang erfaring med å tilpasse kontaktlinser, og reiser hvert år på et stort antall konferanser og foredrag om de nyeste oppdateringene og produktene. På grunn av dette kan vi ofte hjelpe deg som tidligere har blitt fortalt at du ikke kan ha kontaktlinser av ulike årsaker, som for eksempel alvorlige synsfeil, tørre øyne eller keratokonusdiagnose. Vi kan også tilpasse kontaktlinser til barn.

Dagslinser

Et godt alternativ både for heltidsbruk og for de som bare bruker kontaktlinser fra tid til annen. Med dagslinser reduserer du risikoen for øyebetennelse og infeksjoner, og du trenger ikke å rengjøre kontaktlinsene hver kveld. I dag finnes det også dagslinser i moderne silikonhydrogelmateriale som gir bedre oksygenforsyning til øyet, og hjelper de som lider av tørre øyne, har skeive hornhinner eller de som trenger progressive kontaktlinser.

2 ukerslinser og månedslinser

Et godt valg for de som bruker kontaktlinser hver dag. De er tilgjengelige i et større spekter av styrker og materialer enn dagslinser, og er vanligvis et rimeligere alternativ. Denne typen kontaktlinser må rengjøres daglig i henhold til instruksjonene fra optikeren din.

Døgnlinser

Døgnlinser til ukentlig eller månedlig bruk er utrolig praktisk for deg som bruker. For en som har en stor synsfeil, er det en frihet å kunne våkne om morgenen å se uten og måtte bruke briller. Bruken av døgnlinser stiller høyere krav til hornhinnen og at du regelmessig besøker din optiker

Progressive kontaktlinser

I dag kan selv de som trenger progressive briller, bruke kontaktlinser. Det finnes flere forskjellige løsninger på dette, både progressive linser, monovision (at man anvender et øye for langt og et øye for nært hold) eller en kombinasjon av begge. Hvilken løsning som er best for deg, hjelper våre optikere med, da det ikke finnes en løsning som passer for alle.

Spesiallinser

På Optik Spesialbutikken i Nord jobber vi med kontaktlinser som kan spesialproduseres for brukeren. Har man svært høy styrke eller annen hornhinnneproblematikk krever det av og til tilpasning av harde eller formstabile kontaktlinser skreddersydd til brukerens hornhinne. Vi anvender også spesial tilpasset myke kontaktlinser. I tillegg tilbyr vi tilpasning for de som lider av keratoconus, og som kanskje har blitt fortalt tidligere at de ikke kan ha kontaktlinser.

Visste du det ..

Vi kan tilpasse alle typer kontaktlinser:

  • Dagslinser
  • 2 ukerslinser
  • månedslinser
  • Døgnlinser

dailies

Acuvue Oasys Daily

binocular

Coopervision My Day

reusable

Dailies Total 1

reusable

Dailies AquaComfort Plus Multifokal

airoptix

Biofinity Døgnlinse