clock-img

  Optik Jekta

  Man-fre: 10:00-21:00
  Lørdag: 10:00-18:00

  Optik Sentrum

  Man-fre: 09:00-17:00
  Lørdag: 10:00-15:00
search-icon-mobile
clock-img

  Optik Jekta

  Man-fre: 10:00-21:00
  Lørdag: 10:00-18:00

  Optik Sentrum

  Man-fre: 09:00-17:00
  Lørdag: 10:00-15:00
clock-img

  Optik Jekta

  Man-fre: 10:00-21:00
  Lørdag: 10:00-18:00

  Optik Sentrum

  Man-fre: 09:00-17:00
  Lørdag: 10:00-15:00

Sportsbriller & Skibriller

Sportsbriller

Oakley sine sportsbriller kommer med mange forskjellige glass og innfatninger, slik at du kan velge akkurat hva som passer best for deg. I tillegg har de glass beregnet til spesielle sportsaktiviteter, slik at du kan prestere best mulig. Muligheten for styrkeglass gjøre også at brillebrukere kan få en tilpasset sportsbrille.

Prizm- Prizm teknologien er designet for å øke kontraster og farger, slik at man kan se flere detaljer. Det finnes flere forskjellige Prizm-glass for ulike terreng.

Polarisering- Polarisering fjerner størsteparten av lys som skyldes speiling/reflektering. Det vil si at gode polariserte glass vil redusere gjenskinn/blendingen som kan svekket synet ditt.

 • Prizm road- Landeveissykling, løping og bilkjøring. Prizm road passer perfekt for omgivelser i nærheten av vegen.
 • Prizm trail- Terrengløp og mountainbike. Prizm Trail er laget for aktivitet i terreng.
 • Prizm snow- Langrenn og topptur. Prizm Snow er laget for aktivitet i områder med lyse farger, slik som snø.
 • Prizm Daily. Prizm Daily er et veldig anvendelig glass. Dette glasset passer perfekt for daglig bruk.
 • Prizm Golf- Golf. Prizm Golf er laget for golfspilling. Linsen øker farger og kontraster.
 • Prizm Polorized Deep Water H2O- Båt og fiske. Med sin polariserte linse med prizm, er dette glasset perfekt for å bruke på havet. Polariseringen fjerne gjenskinnet, mens prizme effekten øker kontranser slik at man klarer å se fiskene tydeligere.
 • Prizm Polorized Shallow Water- Fiske i ferskvann. Med sin polariserte linse med prizm, er dette glasset perfekt å bruke i ferskvann. Forskjellen på dette glasset og glasset nevnt over er at dette glasset hjelper deg å se strukturer i terrenget bedre.
 • Fotokromatisk- Glass som tilpasser seg omgivelsene etter lysforhold.

Meningen med fotokromatiske linser er at de skal reagere på omgivelsene og tilpasse seg når lysforholdene endres. Det vil si at linsen blir mørkere når det er kraftigere lys, og motsatt blir den lysere når det er mindre kraftig lys. Disse finner du i butikken vår på Jekta.

Adidas har i en årrekke produsert sportsbriller som passer for enhver, enten du sykler, løper, går i fjellet eller spiller golf. Adidas har i tillegg hatt et samarbeid med deres utøvere innen en rekke aktiviteter slik at de kan produsere best mulig sportsbrille av høy kvalitet. Med sine mange modeller kommer det også med ulike glass.

LST (Light Stabilising Technology) linser:

Kontrastene øker og distraksjoner fjernes. På denne måten klarer du å fokusere bedre, uansett om det handler om rotasjonen til en ball eller skyggen i en skiløype.

VARiO (Fotocromatisk) linser:

Meningsfull ytelse overgår tretthet. Linsen bryr seg ikke om hvilken tid det er, og funger optimalt uansett vær. Denne linsen forandrer seg fra klar til en fargetone i løpet av sekunder.

Polarized linser:

Disse linsene skjærer gjennom blending og refleksjoner. Polariseringslinsene beskytter øyet ditt mot irriterende refleksjoner, og er perfekt for vannaktiviteter. Disse finner du i butikken vår i sentrum.

Da F. Hester flyttet til Hawaii, innså han at det ikke var noen solbriller som var sterke nok mot solen. Han utviklet derfor sin egen solbrillekolleksjon med overlegen beskyttelse for øynene. Dette er starten på merket som vi kjenner som Maui Jim. Alle glassene til Maui Jim inneholder polarisering og et kontrastfilter. I tillegg til dette opererer Maui Jim med 4 forskjellige glass.

 • Natural gray-Sterkt, direkte sollys. Natural gray tilbyr den høyest mulige lysreduksjonen for skarpt, direkte sollys, samtidig som den forsterker farger og kontraster.
 • HCL bronze- Sterk sol til overskyet. HCL bronze har en høykontrastlinse som derfor gir utmerket kontrast og fargeforbedring. Denne linser er kjempe fin hvis man liker en varm, lett bronsenyanse.
 • Maui rose- Sterk sol til overskyet. Maui rose har den mest komfortable linsefargen. Denne linsen får øyemusklene til å slappe av, samtidig som den forsterker farger og kontraster.
 • Maui HT- Variable lysforhold. Maui HT er perfekt for forhold når de fleste linsene ville vært for mørke. Denne linsen gir høyest mulig lysoverføring, noe som igjen gir utrolig dybdeoppfattelse.

Goggles

Oakley har lenge vært kjent for sine goggles/skibriller, og jobber stadig med å fornye teknologien bak disse. Funksjonen til linsene i skibrillene varierer. De finnes også i mange ulike varianter, både med prizm, polarisering og fotokromatiske.

Prizm Black Iridium- Sterk sol

Prizm Black Iridium er den beste linsen mot sterkt, direkte sollys.

Prizm Torch Iridium -Sterk sol til sol og skyer

Prizm Jade Iridium -Sterk sol til sol og skyer

Prizm Sapphire Iridium- Sterk sol til sol og skyer

Prizm Rose- Sol og skyer

Prizm Hi Pink Iridium- Sol og skyer til Overskyet

Prizm Hi Pink Iridium passer perfekt for det skiftende været vi kan ha i Tromsø. Denne linsen slipper inn nok lys til at det er mulig å bruke den til kveldskjøring eller på dager der det er flatt lys.

Hi Yellow- Overskyet.

Zeal sin goggle er perfekt for skiftende vær da du lett kan skiftet glasset på brillen. Nesten alle modellene fra Zeal har med et ekstra glass. Zeal har også mange ulike linsetyper og velge mellom. Alt fra polariserte til kontrast og fargefilter.