Sportsbriller & Skibriller

Sportsbriller

Oakley sine sportsbriller kommer med mange forskjellige glass og innfatninger, slik at du kan velge akkurat hva som passer best for deg. I tillegg har de glass beregnet til spesielle sportsaktiviteter, slik at du kan prestere best mulig. Muligheten for styrkeglass gjøre også at brillebrukere kan få en tilpasset sportsbrille.

Prizm-glass: teknologien er designet for å øke kontraster og farger, slik at man kan se flere detaljer i terrenget. Det finnes en rekke ulike glass beregnet for forskjellige aktiviteter.

Polariserte glass: fjerner generende reflekser som er forårsaket av speiling. Gode polariserte glass vil redusere gjenskinn og blending, og gjør at du kan prestere bedre. Et polarisert glass vil også gjøre det enklere å se fisk som befinner seg under havoverflaten..

 • Prizm road - Landeveissykling, løping og bilkjøring. Prizm road glasset øker kontrast til asfalt og veistriper, og gjør deg mer oppmerksom på endringer i underlag på veien.
 • Prizm trail - Terrengløp og mountainbike. Prizm Trail er laget for aktivitet i terreng, og øker kontrasten slik at du raskere kan reagere på endring i terrenget.
 • Prizm snow - Langrenn og alpinsport. Prizm Snow er spesielt beregnet for å øke kontrasten i hvite omgivelse, samtidig som du beskytter øynene mot skarpt lys. Et godt allround glass.
 • Prizm Daily Polarized - Allround glass som er beregnet for daglig bruk. Med polarisert glass får du økt kontrast, og god solbeskyttelse. Et behagelig glass som passer til det meste.
 • Prizm Golf - Glasset er laget for golfspillere og øker farger og kontraster, samt gjør det lettere å se endringer i grønt terreng. Med Prizm Golf er det lettere å se forskjell i lengden på gresset, noe som gjør det lettere å se skille mellom fairway og green.
 • Prizm Deep Water Polarized - Båt og fiske. Glasset øker kontrasten på dypt hav, og Prizm effekten bryter ned lyset i de dype blå fargene. Polariseringen bidrar til at man lettere kan se fisk som befinner seg under overflaten i havet, og fjerner dessuten gjenskinn som oppstår på havoverflaten.
 • Prizm Shallow Water Polarized - Ferskvannsfiske. Prizm effekten bryter ned lyset i det blågrønne vannet og øker kontrasten til disse omgivelsene. Polariseringseffekten gjør det lettere å se fisken i elven, og kan hjelpe deg å se den største fisken.
 • Photochromatic - Omgivelser med skiftende lysforhold. Fotokromatiske glass endrer farge etter lysforholdene. Ved sterkt lys er glasset på sitt mørkeste, mens det ved lave lysforhold er nesten blankt. Vil du ha et allsidig glass til bruk ved varierende lysforhold er dette glasset perfekt. Teknologien bygger på at glasset aktiveres ved eksponering av UV stråling, og blir derfor mørkere.

okakly

Adidas har i en årrekke produsert sportsbriller som passer for enhver, enten du sykler, løper, går i fjellet eller spiller golf. Adidas har i tillegg hatt et samarbeid med deres utøvere innen en rekke aktiviteter slik at de kan produsere best mulig sportsbrille av høy kvalitet. Med sine mange modeller kommer det også med ulike glass.

LST (Light Stabilising Technology) linser:

Kontrastene øker og distraksjoner fjernes. På denne måten klarer du å fokusere bedre, uansett om det handler om rotasjonen til en ball eller skyggen i en skiløype.

VARiO (Fotocromatisk) linser:

Meningsfull ytelse overgår tretthet. Linsen bryr seg ikke om hvilken tid det er, og funger optimalt uansett vær. Denne linsen forandrer seg fra klar til en fargetone i løpet av sekunder.

Polarized linser:

Disse linsene skjærer gjennom blending og refleksjoner. Polariseringslinsene beskytter øyet ditt mot irriterende refleksjoner, og er perfekt for vannaktiviteter. Disse finner du i butikken vår i sentrum.

Da F. Hester flyttet til Hawaii, innså han at det ikke var noen solbriller som var sterke nok mot solen. Han utviklet derfor sin egen solbrillekolleksjon med overlegen beskyttelse for øynene. Dette er starten på merket som vi kjenner som Maui Jim. Alle glassene til Maui Jim inneholder polarisering og et kontrastfilter. I tillegg til dette opererer Maui Jim med 4 forskjellige glass.

 • Natural gray-Sterkt, direkte sollys. Natural gray tilbyr den høyest mulige lysreduksjonen for skarpt, direkte sollys, samtidig som den forsterker farger og kontraster.
 • HCL bronze- Sterk sol til overskyet. HCL bronze har en høykontrastlinse som derfor gir utmerket kontrast og fargeforbedring. Denne linser er kjempe fin hvis man liker en varm, lett bronsenyanse.
 • Maui rose- Sterk sol til overskyet. Maui rose har den mest komfortable linsefargen. Denne linsen får øyemusklene til å slappe av, samtidig som den forsterker farger og kontraster.
 • Maui HT- Variable lysforhold. Maui HT er perfekt for forhold når de fleste linsene ville vært for mørke. Denne linsen gir høyest mulig lysoverføring, noe som igjen gir utrolig dybdeoppfattelse.

Goggles

Oakley er kjent for sine goggles ved å tilby glass av høy kvalitet og mange fine farger. De har forskjellige modeller etter behov, og enkelte modeller kan byttes glass på slik at man kan tilpasse seg til lysforholdene man kjører i. De har svært god passform sammen med hjelm, og god ventilasjon. Nyere teknologi tilbyr også goggles med varme i glassene slik at man unngår dugg på innsiden. Vi har alltid et godt utvalg av goggles i butikken!

Zeal sin goggle er perfekt for skiftende vær da du lett kan skiftet glasset på brillen. Nesten alle modellene fra Zeal har med et ekstra glass. Zeal har også mange ulike linsetyper og velge mellom. Alt fra polariserte til kontrast og fargefilter.